Rosalie Seinstra


De cellist Rosalie Seinstra treedt op als kamermusicus en als orkestmusicus.
Met het in 1994 opgerichte Jenufa kwartet studeer
de zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Akademie onder leiding van de cellist Stefan Metz.

Rosalie Seinstra remplaceert bij diverse orkesten, waaronder het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Philharmonie Zuid-Nederland en het Gelders Orkest. Ook speelde zij in The Aspen Festival Orchestra.
In 2006 was zij solist bij het Tilburgs Studenten Symfonie Orkest Ananta.

Zij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Elias Arizcuren en in Zwolle bij Jeroen Reuling waar ze haar studie Eerste Fase afsloot, en zij zette haar Tweede Fase studie voort aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Michael Müller.

Rosalie Seinstra volgde masterclasses en cursussen bij Christopher Bunting (Londen), Schmuel Maagen en Colin Carr. In 1999 nodigde de internationaal vermaarde cellist Yehuda Hanani, bij wie zij in 1998 in Valencia een cursus volgde, haar uit voor het Aspen Music Festival in de VS. Hiervoor ontving zij onder meer een Amerikaans scholarship en een beurs van het Fonds voor de Podiumkunsten.

Rosalie Seinstra is als cellodocent werkzaam aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en de Young Talent Academy van het Rotterdams Conservatorium.

Meer informatie: www.bestcelloles.yolasite.com