Naomi Peters


Naomi behaalde in 1995 haar Docerend Musicus diploma cum laude bij Lex Korff de Gidts aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens heeft ze haar studie afgerond bij Istvan Parkanyi aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Tijdens haar studie volgde ze masterclasses o.a. bij Charles-Andre Linale en Herman Krebbers. Kamermuziek studeerde ze bij Milan Skampa, Gyorgy Ligeti en het Altenberg Trio Wien.

Zij heeft als soliste opgetreden met verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Kamerorkest, het Utrechts Studenten Concert en het Symfonie Orkest Haerlem.

Sinds 2001 is zij lid van het door Claudio Abbado opgerichte Mahler Chamber Orchestra, waarvan de huidige chefdirigent Daniel Harding is.
Daarnaast remplaceert ze in Nederland in verschillende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest.

Zij heeft een grote passie voor de kamermuziek. Met het Delos ensemble, waaraan in 2000 de Vriendenkrans van het Concertgebouw is toegekend, speelt ze sinds de oprichting in 1999 concerten door heel Nederland. Ook maakte zij met dit ensemble bijzondere tournees door het Midden-Oosten en in Bosnia-Herzegovina.

Sinds 2004 maakt ze deel uit van het Jenufa Kwartet.