Marjolein Dispa

Marjolein Dispa studeerde bij Ervin Schiffer in Tilburg en Amsterdam, behaalde het Nederlandse diploma 'Uitvoerend Musicus met Onderscheiding' alsook het 'Hoger Diploma met grote Onderscheiding' aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij studeerde kamermuziek bij het Amadeus-Kwartet aan de 'Kölner Musikhochschule'. Ze nam deel aan cursussen bij Kim Kashkashian, André Gertler, Isaac Stern, Wolfgang Jahn, het 'Bartok Kwartet' en het 'Trio de Prague'.

Met het Strijktrio-Boussu was zij winnaar van het Charles Hennen concours. Bovendien was zij prijswinnaar bij de 'Internationale Musiktage Goslar'. Zij was met het NOG-Ensemble met Janine Jansen laureaat bij de presentatieconcerten van het Nederlands Impresariaat.

Van 1992 tot 1998  was zij Solo-altiste van het Zweedse kamerorkest Camerata Roman. Sedert vele jaren maakt zij deel uit van Combattimento. Marjolein is bovendien regelmatige gast bij verschillende internationale kamermuziekfestivals. Naast haar medewerking aan diverse radio- en televisieopnamen maakte zij inmiddels diverse cd's met kamermuziek- en solowerken. De afgelopen jaren speelde ze een concertserie rond de solowerken van Telemann en Bach.

Marjolein Dispa is als Hoofdvakdocent Altviool en Kamermuziek verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.